ГЕРБ на ръба да направи самостоятелно мнозинство в Съвета. "Тъстовете" редят листа с патрон Ангел Дерменджиев?!

ГЕРБ-Варна работи за вкарването на 26-28 общински съветници, за да има самостоятелно мнозинство. Въпреки че заявката за пред другите щабове е за 20-22.

ГЕРБ обира почти целия корпоративен вот в града - от "хидростройците" до "акулите" в туризма. Кметът Иван Портних е и водач на листата.

В нея са знакови варненци, зад които стоят мощни бизнес групи. Това означава допълнителен корпоративен вот.

Всеки от трето до последното място трябва да осигури поне 50 гласа "личен вот", за да премине ГЕРБ-Варна границата от 25 мандати.

Кампанията на ГЕРБ в морската столица няма да има нищо общо с евровота. Вече се работи от врата на врата и от фирма на фирма.

Оказа се, че "хората на Цветанов" не само не саботират кампанията, каквито слухове имаше, а работят най-активно в нея. Пожарникари, полицаи и охранители, които са в "отбора на Цветанов" ще гласуват за ГЕРБ.

Групите на знакови фигури като заместник-кметовете Пейчо Пейчев и Тодор Иванов, сочени като назначения на Цветан Цветанов, са най-активни.

Административният секретар на ГЕРБ-Варна Павел Христов работи на макс, въпреки че е смятан за "прокси на Цветанов". Екипите на Емил Радев и Красен Кралев също са на линия.  

Тодор Балабанов най-вероятно ще остане председател на Общинския съвет с подкрепата на неговото лоби Ангел Дерменджиев и Христо Атанасов.

"Тъстовете" редят своя листа  с патрон бизнесмена Ангел Дерменджиев, за да добавят гласове в Съвета, ако ГЕРБ не успее да състави собствено мнозинство.

Освен това "Тъстовете" са се договорили с Веселин Марешки, който има ресурс да вкара 4-5 общински съветници, да играе проформа и да налее ресурс на групата "Дерменджиев".

Целта на "Тъстовете" е да оберат корпоративния вот, който ГЕРБ няма да обхване и според плана трябва да вкарат в Съвета трима общински съветници.

Освен корпоративния вот "Тъстовете" се опитват да се включат и в пазара за вота на бригадите на "стария варненски ъндърграунд", обаче за него има и други мощни бизнес играчи, които наддават, но това вече е друга бира.

(Всички подценяват БСП, Веселин Марешки и ВМРО, но те ще вземат повече от прогнозираното от опонентите им.)

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО